Pages

Wednesday, September 1, 2010

Raya Oh Raya!!!!



Raya Datang Lagi... Mmg Ran x sabar sebenarnya nak beraya di kampung..

melwat kawan2 n jiran tetangga 2 pun klo umah jiran aku tu ade tangga...
mcm biasa tahun nie Ran berya kat kampung kat kelantan...
bleh kata buhsan ar skit but taun nie mungkin laen dri taun yang laen...
sape tau kan kita tggu n lihat lah hehe...
sape yang nak dtg beraya umah Ran mai ar dtg n singgah...
kuih raya kat umah tue berlambak so korg ar kena jd mangsa aku tuk abiskan...
klo dtg nak wit raya sowy.. wit raya tahun nie kena catu tp klo nak gak Ran leh kc...
sepuluh sen (muka) jew ar....
tuk semua yang datang melwat blog ran nie ran ucapkan selamat hari raya
maaf zahir n no batin k.....
lastly tggal ar wit raya skit kat ran ngah pokai nie ^.^

Monday, August 30, 2010

GAdIS IDAMAN AKAN KEKAL IDAMAN JEW...

Hai semua ingat lagi kat ran x.... sowi lama dah x menaip... skunk ran nak cter sal gadis idaman ran tue.... skunk die hanya tinggal kenangan jew cause ran x sekuat mana yang pikirkan... ran igt leh pikat or tawan hati die but well i'm just not for her i think... but benda yang lepas biar lepas kan... bak kata seseorg tue klo kita sayang die lepaskan jew die, jika die kembali kpda kita maka die mmg untuk kita...
mesti korg fikir ran kecewa n sedih skunk... but korg salah... ran x sedih pun sebab ran dah jangka bnda nie blaku, bla sueha dpat twaran u lgi so ran dah prepare tuk semua ne huhuhu... lg pun klo sueha happy ran pun happy... xmo die sedih2 ^^, lg pun mmg niat ran pun tuk wat die happy slalu dri ari die klash ngan pakwe lama die lagi... harap2 die x tau... tp skunk tugas tue bkan tgas ran dah, dah pas kat pakwe bru die dah ^_^.... Wah leh menitis air mata ran nie... harap2 that guy leh jaga sueha ngat baek... jgn kc sueha mkan seafood sebb die elergic, klo die nak gak kc die makan sekor or dua... klo x pun slalu suh die bawak ubat elergic die walau kemana pun korg nak pergi tau... n jgn citer ngat sal antu2 sbb die penakut skit... tp die akan tunjuk die x takut... jgn tegas ngat ngan die sebb sueha nie keanak2kan skit... walaupun die gtu tp dalam keanak2kan tue die matang... sueha nie gelabah skit, klo ka nampak die gelabah ka tenangkan die, 6t ka akan nampak keayuan die bila tenang pas gelabah huhu... wah banyak lg ran nak kc tips tuk wat suha happy... tp selebihnya adalah keikhlasan ko terhadap sueha...

Tuesday, July 13, 2010

kasih sayang di antara makhluk ciptaan Allah

Mungkin ramai dah lihat, sekadar berkongsi buat peringatan untuk semua.

Gambar yang diambil oleh seorang jurufoto yang telah melariskan jualan akhbar di Perancis pada hari ia disiarkan.

Di sinilah pasangan (isteri? suami?) kepada burung layang-layang ini terlantar antara hidup atau mati, kerana dilanggar oleh kereta ketika terbang rendah.




Di sinilah ia menghantarkan makanan kepada pasangannya itu, dan menemaninya dengan penuh setia dan kasih sayang..


Sekali lagi ia terbang dan datang membawakan makanan, namun ia sangat terkejut apabila mendapati pasangannya telah mati.. Ia cuba menggerak-gerakkan pasangannya itu, satu keadaan yang jarang dilihat bagi burung atau binatang sepertinya..


Menyedari pasangannya sudah tidak bergerak, dan tidak akan kembali lagi kepadanya, ia mengeluarkan bunyi seolah-olah sedang menangisi pemergian itu dengan hiba..



Dan akhirnya menerima hakikat bahawa pasangannya itu telah pergi meninggalkannya buat selama-lamanya....
Hidup menjadi sepi...


Begitulah kasih sayang yang Allah ciptakan antara sesama makhluk-Nya..Manusia bagaimana? Pastinya burung yg ditinggalkan pasangan ... hidup menjadi sepi...kita manusia......???

Friday, January 8, 2010

Video Tromen Ape lagi::RAN tromen maniac =_=''

Di bawah nie Ran da sediakan trailer Ultraman the Movie yg terbaru
semua tromen ada.. Ran tgok pun naek semangat Ran nak tggu
x sabar....

video

ULTRA GALAXY LEGEND THE MOVIE


Thursday, January 7, 2010

BrItA GeMpAk SeHiNgGa InGiN MeNcEkIt RaN

Ran baru trima bukti
macam mana Stadium kat Terengganu tue runtuh
Upa2nya Ultraman ngah berlawan ngan raksasa
menyebabkan kita rugi berjuta2 sen..
hampeh punya ultraman

Pandangan Ran pada tromen skunk mungkin
akan berubah tuk slamanya...
kat tromen Max jew ar
tromen laen tetap di puja..
Soe Max...

Klo x caya leh tgok gmbar kat bawah nie sendri
nilai mcm mana...
tp yg pelik mcm mana kerajaan leh Rahsia erk...
n mustahil org ramai x nmpak..
lg satu pakcik2 kat dalm gmbar nie
Dikenal pasti HILANG TANPA KESAN
tue persoklan yg terbaru..



Kat bawah nie ade link Rakaman ketika Max ngah bertarung
sampai rosak stadium tue
bagi sesapa yang mudah terkejut jgn tgok rakaman 2
tkut kena heart Attack

Rakaman Bukti!!!: http://killerjo.net/

Wednesday, January 6, 2010

I love Ultraman

Korang semua kli nie Ran nak citer sal ultraman citer fav Ran
semua Ultraman nie dri planet ape ntah x igat ar
Tp yang pasti Ran minat mereka semua
Ultraman gogogo... ^_^

Yang kat bawah nie ultraman jahat yang kena kurung
leh kata paling kuat ar tp jahat
tgok rupa die pun dah tau jahat n kejam kan hehe..
mcm muke Najie pun ade -_-

ultraman Belial

Ultraman King

Ultraman King nie lak x hensem pun
kurang minat lgpun tmpak blagak skit
Ran x minat die benci hmmm...


K kita bermula dgn ultraman Family nie
x tau ar btul kew tidak
tp yg penting ade kaitan diorg semua nie hahaha

ultraman Father

Besarkan tanduk die mcm tanduk seladang pun ade hee...

ultraman Mother

Mak tromen...
masih hot lg hahaha.. siap ade toncang lg tue jgn main2...

Ultraman The 1st

Permulaan cerita ultraman dengan ultraman nie ar
pahtu bru ar wujud bapak mak n adik beradik tromen...
dengan itu mula lah epilogy tromen hehehe..


ultraman Great

ultraman 80

ultraman Ace

ultraman Jack

ultraman Zoffy

ultraman Joe/jonias

Ultraman Joe nie klo dlam reality bapok huduh
tp dalam kartun mak ai..
tough gagah smart semua die ar...


ultraman Neos

Ultraman Yullian

Yang nie ultraman pmpuan tau jgn tersilap plak
nmpak jew mcm laki tp pmpn tau hahaha...

ultraman Astra

ultraman Leo

ultraman Taro

ultraman Zearth

Ultraman Seven 21

Ultraman Seven 21 sebelum jd ultraman Seven X
x banyak bezakan...
Tp Ultra Seven X lg nmpak hebat huhuhu...

ultraman Seven X

Ultraman seven X nie dah upgrade skit weapon die
n tampak lbih kacak skit hehe...
ultraman Seven Moden katakan

ultraman Chuck , Scot , Beth

Ultraman Chuck, ultraman scot, ngan ultraman Beth
hanya kuar dalam citer kartun jew
So sbb tu kita jarang tgok yang Real
tp alhamdulillah Ran dpt gmbr costume Real diorg..


Ya nie die ultraman pling Ran minat
ultraman Tiga...
bleh kata pling famous ar...
warna kat badan die tue ade asal usul nya tau

ultraman Tiga

ultraman Camearra (ex-girlfriend Tiga)

Ultraman Camearra pernah jd awek Ultraman Tiga
tp yang sedihnya die nie jahat

ultraman Hudra

Ultraman Hudra bekas kawan karib Tiga
sebelum jd jahat...

ultraman darramb



Asal ultraman darramb,camearra, n hudra sebelum dbebaskan

Ultraman Dyna

ultraman Justice

ultraman Cosmos

Korg tau x bla justice n cosmos bergabung
diorg leh jd Ultraman Legend
semua ultraman leh gabung jd Ultraman Legend
tp patern badan diorg jew beza

Ultraman Legend

ulttraman Agul

ultraman Gaia

ultraman Max

ultraman Xenon

Ultraman Xenon nie muncul dalm citer Ultraman Max..

Ultraman Hikari

Ultraman Mebius

Ultraman Zero

Korg tau nie Zero a.k.a Ultraman Zero
agak smart n sudaa menjadi pujaan ati
klo nak tgok Zero Beraksi jom ar tonton movie die
menentang Belial..
pasti Gempak

Klo korang nak tau ar kan Yang bawah nie
Bukan dari keluarga ultraman...
Ultraman nie datang dri planet N
so diorg di panggil Ultraman N series..
ultraman Nexus

Ultraman Noa

Ultraman The Next

Korg prasan kan nama diorg semua mula dari N kan
so x disangkal lagi diorg dari planet N

Selain tue ade lagi ultraman yang x dknal pasti
sebb diorg punya asal usul yg x pasti..
antaranya ialah...

dark Ultraman

ultraman millenium

ultraman ????

ultraman Nice

ultraman Nice nie dicipta tuk iklan jew sebenarnya..
cara die bertukar die mkan pil...
then die akan cakap gini kat korg
"jgan lupa makan vitamin, 6t leh jd mcm saya"
klo bebudak tue mgkin leh tertipu ar
Ran pun hmpir tertipu ngee... -_-"

Wei kekawan mesti korg nak tau
mcm mana upe ultraman tnpa kostume kan
hah nie die



K sampai sini jew..
laen kli Ran citer sal kamen rider lak...
x sabar nak wat nie hahaa...